Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Carpaccio van rode biet met kalfstong en mierikswortelvinaigrette

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 st. kalfstong
200 gr. wortel
150 gr. bleekselderij
½ bos peterselie
1 ui
4 st. gekookte bieten
2 dl. Olijfolie
½ dl. Witte wijn
4 tl. Mierikswortel
1 el. Dyonmosterd
1 tl Poedersuiker
verse gesneden bieslook

Bereiden

1.De kalfstong met de groente en voldoende zout water opzetten en ± 2 uur zachtjes laten koken.

2.Haal de pan van het vuur.

3.De tong uit het vocht nemen en zo heet mogelijk het vel eraf stropen; de tong tot het gebruik in aluminiumfolie lauw laten worden.

4.De rode bietjes schillen en op de snijmachine in dunne (2 mm) plakjes snijden.

5.Hiermee de borden dakpansgewijs bedekken.

6.Voor de vinaigrette alle ingrediënten met de staafmixer mengen.

7.Breng op smaak met zout en peper.

8.De helft van de vinaigrette over de bietplakjes verdelen.

9.De kalfstong uit het vocht nemen en op de snijmachine in dunne plakjes snijden en maak een bergje in het midden van het bord door eerst twee plakjes dubbel gevouwen neer te leggen en dan de andere ertegen aan.

10.Besprenkelen met de rest van de vinaigrette en garneren met gesneden bieslook.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kipfilet in filodeeg
Sappige salade
Pasta met gegrilde courgette aubergine en paprika
Waldorfsalade II
Garnalenhapjes met Verse Roomkaas
Gevulde meloen met krab en asperges (2 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes