Snij de basilicum héél fijn.
Maak de knoflook teen schoon en snijd hem in vieren. Meng basilicum, knoflook en olijfolie. Zet weg tot gebruik.
Snijd de tomaten in dunne plakjes
Laat indien nodig de mozzarella uitlekken en snijd hem met een scherp mes in dunne plakken
Snij de olijven in ringetjes
Maak kleine torentjes of een bergje van plakjes tomaat, mozzarella, olijven en blaadjes basilicum
Sprenkel de basilicumolie over de tomaten en mozzarella en breng op smaak met zout en peper.
Tip:
Mozzarella van buffelmelk is duurder dan de koemelkvariant, maar heeft wel een veel betere smaak.
Serveertip: Lekker met vers gebakken ciabattabrood
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |