Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
Pel ze en snijd ze in achten.
Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge, hetew koekenpan.
Snijd de avocado‘s in vieren, verwijder de pitten en schil de parten. Verdeel de parten in smalle partjes en besprenkel ze met citroensap. Halveer de ui en snijd één helft in dunne ringen en snipper de andere helft fijn.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Voeg de gesnipperde ui toe.
Schik de eieren, de avocadoplakjes, de olijven en de uienringen op een bedje veldsla.
Giet de dressing erover. Vorm van de hamplakken rolletjes en steek ze in de salade. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes. Lekker met geroosterd witbrood.
Tip: Neem in plaats van avocado smalle reepjes bleekselderij.
Bestrooi de salade met fijngehakte kervel of bosui.
Bereidinstijd: 25 minuten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |