Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Artisjokbodems met amandelsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

75 g blanke amandelen
1 ui
2 ansjovisfilets
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
2 dl kippenbouillon
1 citroen
1 el azijn
1 el suiker
4 augurken
4 artisjokbodems
2 el kapppertjes
zout & peper

Bereiden


  1. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine.
  2. Rasp de ui en hak de ansjovis heel fijn.
  3. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui even aan.
  4. Pers het teentje knoflook erboven uit.
  5. Bak de ansjovis even mee.
  6. Roer de amandelen en bouillon erdoor.
  7. Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes koken tot deze dik en romig is.
  8. Pers de citroen uit. Klop het sap, de azijn, suiker en de rest van de olie erdoor.
  9. Op smaak brengen.
  10. Laat de saus afkoelen.
  11. Snijd de augurkjes tot waaiertjes.
  12. Leg de artisjokbodems op 4 bordjes.
  13. Schenk de saus erover en strooi de kappertjes erover.
  14. Garneer met de waaiertjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselsalade
Cocktail van meloenbolletjes en parmaham
Garnalen kroket
Eendenleverpaté
Jackfruit delight (voor 4 personen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes