1.Ossenstaart in de hete olie bruin laten worden, in een soeppan doen en hier zoveel water bij voegen dat de ossenstaart geheel onder staat.
2.Bouquet toevoegen en het water aan de kook brengen.
3.Afschuimen en zachtjes 3-4 uur laten trekken.
4.Maak het vlees gaar, maar laat het niet te gaar worden.
5.Het vlees van de botjes nemen.
6.De bouillon flink laten koken.
7.De aardappels schillen, gaar koken, met de aardappelstamper fijn maken of door de pureeknijper drukken.
8.Aardappelpuree met een grote klont boter, peper en zout op smaak brengen.
9.De truffel in heel dunne plakjes snijden (met een snijmachine, mandoline, speciale truffel- of andere keukenschaaf), door de olie halen en uitgespreid op een schaal neer leggen.
10.Met peper en zout bestrooien en even in de oven verwarmen, zodat de kou eraf is.
11.Met behulp van ringen met een doorsnede van 10 cm taartjes opbouwen van de hete puree en de ossenstaart.
12.De truffel hier dakpansgewijs op leggen.
13.De ingekookte bouillon op smaak brengen met peper en zout, een restje gehakte truffel toevoegen met een klontje koude boter en de saus met de staafmixer opkloppen.
14.De saus rond het taartje scheppen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |