Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappeltaartje met ossenstaart en truffel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kilo ossenstaart
bouquet garni
250 gr. aardappels
60 gr. truffel
zeezout naar smaak
peper
boter

Bereiden

1.Ossenstaart in de hete olie bruin laten worden, in een soeppan doen en hier zoveel water bij voegen dat de ossenstaart geheel onder staat.

2.Bouquet toevoegen en het water aan de kook brengen.

3.Afschuimen en zachtjes 3-4 uur laten trekken.

4.Maak het vlees gaar, maar laat het niet te gaar worden.

5.Het vlees van de botjes nemen.

6.De bouillon flink laten koken.

7.De aardappels schillen, gaar koken, met de aardappelstamper fijn maken of door de pureeknijper drukken.

8.Aardappelpuree met een grote klont boter, peper en zout op smaak brengen.

9.De truffel in heel dunne plakjes snijden (met een snijmachine, mandoline, speciale truffel- of andere keukenschaaf), door de olie halen en uitgespreid op een schaal neer leggen.

10.Met peper en zout bestrooien en even in de oven verwarmen, zodat de kou eraf is.

11.Met behulp van ringen met een doorsnede van 10 cm taartjes opbouwen van de hete puree en de ossenstaart.

12.De truffel hier dakpansgewijs op leggen.

13.De ingekookte bouillon op smaak brengen met peper en zout, een restje gehakte truffel toevoegen met een klontje koude boter en de saus met de staafmixer opkloppen.

14.De saus rond het taartje scheppen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Carpaccio van ossenhaas
Spinazie salade met zalm en pesto
Haringsalade met mosterddressing
Antipasto Pasta Genova ( 4pers)
Piselli e melone con prosciutto (doperwten met meloen en rauwe ham)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes