Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelsandwich met zalm

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 grote aardappelen
320 g gerookte zalm
0,5 dl visbouillon
0,5 dl Champagne
3 el Champagneazijn
0,5 dl olijfolie
walnotenolie naar smaak
30 g Frisée sla
enkele kervelblaadjes voor garnituur
Olie om te bakken

Bereiden


  1. De aardappels afboenen onder de koude kraan, drogen met keukenpapier en in de lengte in plakjes van 3 millimeter dik snijden.
  2. Steeds 3 plakjes op elkaar leggen en in de op 160 graden verwarmde olie bakken. Ook enkele losse chips bakken.
  3. De chips op keukenpapier uit laten lekken.
  4. Voor de dressing bouillon, champagne en azijn tot een derde in laten koken en af laten koelen.
  5. De olie hier met de garde door kloppen.
  6. De sandwich als volgt opbouwen: eerst een plakje aardappel, dan wat gerookte zalm vervolgens een blaadje door de notenolie gehaalde frisée. Dit herhalen tot alle ingredienten op zijn.
  7. De aardappelsandwich met losse chips en kervel garneren en de dressing rond de sandwich scheppen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde meloen met krab en asperges (2 pers)
Champignons in knoflooksaus
Spinaziesalade met pijnboompitten
Salade van gerookte kip en waterkers
Artisjokbodems met amandelsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes