Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

haring in mosterdsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 grote zoute haringen (ca. 600 gram) of 4 haringfilets (ca. 450 gram)
[voor de saus:]
1 el mosterd
1,5 - 2 tl suiker
0,5 el wijnazijn
3 el olie
1 dl zure room
1 rode ui
1 zure augurk
dille

Bereiden


  • Fileer de haringen (indien ongefileerd).
  • Snij de filets in 2 cm. brede stukken en leg ze in een schaal.
  • Meng de mosterd, suiker en wijnazijn.
  • Voeg voorzichtig en al roerend de olie toe.
  • Voeg dan de room toe.
  • Dille erdoor.
  • Giet de saus over de haringen.
  • Garneren met ‘strepen‘ van fijngehakte ui en augurk.
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Tagliatelle met zalm-roomsaus
    Forel met witloof en gerookt spek
    Zalm in filodeeg
    Gefrituurde kabeljauw met pikante bieslook-yoghurtsaus
    Haringhapjes met tortillachips
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes