haring in mosterdsaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 grote zoute haringen (ca. 600 gram) of 4 haringfilets (ca. 450 gram)
[voor de saus:]
1 el mosterd
1,5 - 2 tl suiker
0,5 el wijnazijn
3 el olie
1 dl zure room
1 rode ui
1 zure augurk
dille
Bereiden
Fileer de haringen (indien ongefileerd).
Snij de filets in 2 cm. brede stukken en leg ze in een schaal.
Meng de mosterd, suiker en wijnazijn.
Voeg voorzichtig en al roerend de olie toe.
Voeg dan de room toe.
Dille erdoor.
Giet de saus over de haringen.
Garneren met ‘strepen‘ van fijngehakte ui en augurk.
Bereidingstijd: circa 30 minuten.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Londense haringen op de grill
Gerookte zalm met sinaasappelsaus
Pasta van gerookte zalm en basilicum-roomsaus (10 pers)
Kabeljauw 'tapenade'
kreeft Thermidor