Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

alikruiken

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 prei
1 wortel
1/2 ui
2 laurierblaadjes
enkele peperkorrels
enkele takjes selderij en peterselie
1 kg alikruiken

Bereiden


Trek van de groenten en de kruiden in 30 minuten een
eenvoudige groentebouillon en kook de alikruiken daarin in
5 minuten gaar.
De slakjes worden met een speld uit hun schelpen gehaald en
opgegeten.
In sommige delen van Zeeland was het traditie om alikruiken op
paasbrood
te eten.

Wulken
Wulken zijn vrij grote slakken die vaak samen met de mosselen
worden opgevist. Ze worden op dezelfde wijze als alikruiken
bereid, maar ze zijn vrij taai en rubberachtig van smaak.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwlasagne met courgette
Schelvis met wortel, prei en witte vermout
Kabeljauw in kruidensaus
Gegratineerde mosselen
Gebakken vis met cantharellen
Noorse witte heilbot op zn Latijns

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes