Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeewolfragoût met venkel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 uien
300 gr venkel
500 gr kleine rode aardappelen (bijvoorbeeld Bildtstar)
200 gr haricots verts
750 gr zeewolffilet
40 gr boter
1 dl visfond
1/2 dl Noilly Prat of droge vermout
1/4 liter slagroom
peper, zout

Bereiden

Pel en snipper de uien.
Maak de venkel schoon, houd de toefjes groen apart en snijd de
groente in reepjes.
Boen de aardappelen schoon en schaaf ze in dunne plakjes.
Haal de boontjes af.
Snijd de vis in stukjes.
Verhit de boter en fruit de uien met de venkel 5 minuten op
een matig vuur.
Voeg de aardappelen en de boontjes toe en bak deze al
omscheppend 5 minuten mee.
Schep de vis erdoor en bak deze 1 minuut mee.
Schenk de fond en de Noilly Prat erbij en breng het mengsel
aan de kook.
Kook de vis in 5 minuten gaar.
Schep de slagroom door de ragoût en warm deze nog 1
minuut door.
Breng op smaak met wat peper en zout en garneer met het
venkelgroen.
Lekker met wilde en witte rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rouget-barbet aubeurre de persil
St-Jacobsmosselen en witlof met gefrituurde mosselen en tweesauzen
Pasteis debacalhau
Noorse stokvis op Portugese wijze
Gambas al ajillo(gamba's met knoflook) I

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes