Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeewolffilet op Portugese wijze

Aantal personen: 4

Ingrediënten

800 gr zeewolffilet (loup de mer)
peper, zout
200 gr fijngesnipperde ui
1 dl olijfolie
boter
8 verse gepelde tomaten in dobbelsteentjes
1/2 bosje gehakte peterselie
2 geperste teentjes knoflook
2 dl droge witte wijn

Bereiden

Verwijder de resterende graatjes van de zeewolffilet, spoel
hem, verdeel
hem in porties en kruid die met wat peper en zout.
Stoof de ui in de olijfolie.
Vet een braadslede of een ovenschotel in met boter en voeg de
gestoofde ui erbij.
Schik de visporties op de uien en kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Houd 1 eetlepel gehakte peterselie apart voor de
garnering.
Meng de tomaten, de rest van de peterselie en de knoflook en
schik het mengsel op de visporties.
Bevochtig de vis rondom met witte wijn en dek hem af met
aluminiumfolie.
Laat de vis in de voorverwarmde oven 10-12 minuten garen.
Schik de vis op voorverwarmde borden.
Laat het pocheervocht inkoken en werk het op met 100 gr harde
boter (uit
de koelkast).
Lepel deze saus rond de vis en bestrooi met de gehakte
peterselie.
Dien dit gerecht op met rijst of gekookte aardappelen en een
witte Mateus wijn.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselen met chorizo
Snoekbaars'gelakt' met appelstroop, pijpjeskruid en rieslingsaus
Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)
Zalm met kruidenkorst
Ei-timbaaltje met Krab

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes