Snijd de schoongemaakte zeepaling in stukjes van ± 3
cm, wrijf ze in met zout, ve-tsin en rijstwijn en wentel ze
daarna door de maïzena.
Pers het teentje knoflook uit.
Schil de gemberwortel en hak die heel fijn.
Verhit een royale hoeveelheid olie, frituur de stukjes
zeepaling 5 minuten en laat ze op keukenpapier goed
uitlekken.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en fruit hierin, al
roerend, de knoflook en de gember tot de knoflook lichtbruin
van kleur is.
Voeg de zeepaling met de bouillon en de pinda's toe, leg het
deksel op de pan en laat nog 5 minuten stoven.
Voeg zo nodig nog een beetje bouillon toe, maar let op!: het
gerecht mag niet te nat zijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |