Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeepaling met pinda's

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr zeepaling
zout
een snufje ve-tsin
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel maïzena
1 teentje knoflook
een stukje verse gemberwortel
1 dl kippenbouillon
100 gr geroosterde pinda's

Bereiden

Snijd de schoongemaakte zeepaling in stukjes van ± 3
cm, wrijf ze in met zout, ve-tsin en rijstwijn en wentel ze
daarna door de maïzena.
Pers het teentje knoflook uit.
Schil de gemberwortel en hak die heel fijn.
Verhit een royale hoeveelheid olie, frituur de stukjes
zeepaling 5 minuten en laat ze op keukenpapier goed
uitlekken.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en fruit hierin, al
roerend, de knoflook en de gember tot de knoflook lichtbruin
van kleur is.
Voeg de zeepaling met de bouillon en de pinda's toe, leg het
deksel op de pan en laat nog 5 minuten stoven.
Voeg zo nodig nog een beetje bouillon toe, maar let op!: het
gerecht mag niet te nat zijn.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Venus mosselen
Krabbestoofpotje uit Bergen op Zoom
Mosselen III
Kalfsoester gevuld met tonijn en mosterd
Lasagne met vis

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes