Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeeduivelfilet op een bedje van peultjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

4 zeeduivelfilets
150 gr peultjes
boter om in te bakken

Bereiden

Verhit de boter in een pan en bak de zeeduivelfilets* rondom aan.

Verwarm de oven voor op 150Gr.C.
Leg de zeeduivelfilets in een vuurvaste schaal en schenk de bakboter erover.
Verwarm de zeeduivel filets z’n 5-8 minuten in de oven.

Blancheer ondertussen de peultjes.

Rangschik de peultjes op een voorverwarmd bord en leg daar de zeeduivelfilets op.

Info
Bron: www.tijdvoorvis.nl
Bereidingswijze:
Voor de bereiding moet het sterke vlies dat om het visvlees zit, verwijderd worden. Zeeduivel kan gestoofd, gestoomd, gebakken of gegrild worden.
Smaak:
De smaak van de zeeduivel is heel verfijnd en vergelijkbaar met die van de kreeft. Het vlees is roomwit met een oranje-achtige gloed, glanzend, stevig en zoetig van smaak.
Vervangende vissoorten:
Tarbot, Zeewolf, Zonnevis

Serveert tip: lekker met gebakken aardappelen en een vissausje naar keuze.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met kerrie
Zalm met basilicum-mosterdroom
Tong Picasso
Gebakken zeewolf met zwarte bonen
Groene asperges met gevulde tongfilet

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes