Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeeduivelfilet op een bedje van peultjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

4 zeeduivelfilets
150 gr peultjes
boter om in te bakken

Bereiden

Verhit de boter in een pan en bak de zeeduivelfilets* rondom aan.

Verwarm de oven voor op 150Gr.C.
Leg de zeeduivelfilets in een vuurvaste schaal en schenk de bakboter erover.
Verwarm de zeeduivel filets z’n 5-8 minuten in de oven.

Blancheer ondertussen de peultjes.

Rangschik de peultjes op een voorverwarmd bord en leg daar de zeeduivelfilets op.

Info
Bron: www.tijdvoorvis.nl
Bereidingswijze:
Voor de bereiding moet het sterke vlies dat om het visvlees zit, verwijderd worden. Zeeduivel kan gestoofd, gestoomd, gebakken of gegrild worden.
Smaak:
De smaak van de zeeduivel is heel verfijnd en vergelijkbaar met die van de kreeft. Het vlees is roomwit met een oranje-achtige gloed, glanzend, stevig en zoetig van smaak.
Vervangende vissoorten:
Tarbot, Zeewolf, Zonnevis

Serveert tip: lekker met gebakken aardappelen en een vissausje naar keuze.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vispotje II
St.Jacobsschelpen
Kruudmoes van Noorse kabeljauw (4 Pers.)
Stokvissoep
Garnalencocktail met mango en safarisaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes