Verhit de boter in een pan en bak de zeeduivelfilets* rondom aan.
Verwarm de oven voor op 150Gr.C.
Leg de zeeduivelfilets in een vuurvaste schaal en schenk de bakboter erover.
Verwarm de zeeduivel filets z’n 5-8 minuten in de oven.
Blancheer ondertussen de peultjes.
Rangschik de peultjes op een voorverwarmd bord en leg daar de zeeduivelfilets op.
Info
Bron: www.tijdvoorvis.nl
Bereidingswijze:
Voor de bereiding moet het sterke vlies dat om het visvlees zit, verwijderd worden. Zeeduivel kan gestoofd, gestoomd, gebakken of gegrild worden.
Smaak:
De smaak van de zeeduivel is heel verfijnd en vergelijkbaar met die van de kreeft. Het vlees is roomwit met een oranje-achtige gloed, glanzend, stevig en zoetig van smaak.
Vervangende vissoorten:
Tarbot, Zeewolf, Zonnevis
Serveert tip: lekker met gebakken aardappelen en een vissausje naar keuze.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |