Doe de olijfolie, de roomboter, de wijn, de gember, de Spaanse
peper, de knoflook, de 2 fijngesneden sjalotten en de bieslook
in een passende pan en zet deze op laag vuur.
Zet, als de roomboter is gesmolten,het vuur hoog en voeg de
zeeduivel toe.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan weer
laag.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel ± 10
minuten zachtjes koken.
Smelt een klontje boter in een steelpannetje.
voeg het laatste fijngesneden sjalotje toe en fruit dit op
halfhoog vuur zachtjes aan.
Voeg de gewassen lamsoren toe en schep deze, op hoog vuur, af
en toe om.
Breng het geheel daarna op smaak met nootmuskaat, peper en
zout.
Verdeel de lamsoren over 2 warme borden en leg de zeeduivel
erop.
Doe de aardappelen in de pan en verwarm deze in het vocht
waarin de zeeduivel is bereid.
Verdeel de warme aardappelen en het vocht over de borden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |