Zeeduivel met tomaat en kappertjesaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
600 g zeeduivelfilet
4 zongedroogde tomaten op olie
2 eieren
25 g geraspte parmezaanse kaas
3 eetlepels bloem
25 g boter
2 dl witte wijn
2 dl koksroom
1 eetlepel kappertjes
peper
Bereiden
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Klop de eieren los met de parmezaanse kaas en de peper.
- Leg de zeeduivelfilet tussen plasticfolie, druk de vis iets platter en haal vervolgens de filet eerst door de bloem en daarna door het eimengsel.
- Bak de zeeduivel in de hete boter goudbruin en gaar in 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
- Maak intussen de saus door de witte wijn en de room in te koken.
- Bind de saus met eventueel 1 eetlepel allesbinder.
- Schep de tomaten en kappertjes erdoor.
- Serveer de zeeduivelfilet met de saus eromheen.
Bron: Nederlands Visbureau
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gebakken zeebaars met langoustines
Soep met zeewolf
Zalm uit een potje
Bot met mierikswortel
Romige mosselschotel