Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmpotje met sojasaus en taugé

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
2 eetlepels citroensap
2 theelepels maïzena
600 gr zalmfilet in blokjes
3 eetlepels olie
5 lente-uitjes in ringen
200 gr worteltjes in plakjes
150 gr taugé
1 geperst teentje knoflook
1 dl groentebouillon (van tablet)
zout, peper
1 theelepel honing

Bereiden

Vermeng de sojasaus met het citroensap en de maïzena.
Wrijf de zalm hiermee in en laat het 5 minuten intrekken.
Schep de zalm uit de marinade en dep ze droog.
Bewaar de marinade.
Verhit de olie, bak de blokjes vis in 5 minuten aan alle
kanten en schep de vis uit de pan.
Bak de lente-ui, de wortel, de taugé en de knoflook 5
minuten zachtjes in de achtergebleven olie.
Voeg de bouillon en de marinade toe en laat, met het deksel op
de pan, nog 5 minuten stoven.
Stoof de laatste minuut de blokjes zalm mee.
Breng op smaak met zout, peper en de honing.
Lekker met gekookte witte rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Forel met witloof en gerookt spek
Visquiche
Kabeljauw goulash
Risotto met garnalen en tomaat
Gegratineerde oesters

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes