Besprenkel de zalm aan beide zijden met citroensap en bestrooi
ze met peper en zout.
Knip de peterselie in een kopje fijn.
Verwijder de korsten van het brood en verkruimel de sneetjes
boven een kom.
Roer er de geraspte kaas en de helft van de peterselie
door.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit in een steelpan 10 gr boter, voeg de ui toe en fruit
die zachtjes ± 10 minuten.
Roer er van het vuur af de andere helft van de peterselie
door.
Vet de ovenschaal dik met de rest van de boter in en verdeel
het uimengsel over de bodem.
Leg de zalm (naast elkaar) op het uimengsel.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het geraspte kaasmengsel over de zalm en dek de schaal
met aluminiumfolie af.
Zet de schaal op het rooster midden in de oven en verwarm de
zalm ± 15 minuten.
Verwijder het aluminiumfolie van de schaal en bak de zalm in
nog ± 10 minuten gaar en goudbruin.
Geef er broccoli en zelfgemaakte aardappelpuree bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |