Spoel de zalmfilets af, dep ze droog en verwijder eventuele
graten.
Besprenkel ze met citroensap, bestrooi ze met zout en peper en
zet ze afgedekt in de koelkast.
Was de courgettes, verwijder de steel, snijd hem in de lengte
in vieren en snijd hem in stukjes.
Maak de knoflook schoon.
Giet kokend water over de tomaten, pel ze, snijd ze in vieren,
verwijder het kroontje en snijd het vruchtvlees in
stukjes.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan met
anti-aanbaklaag, leg de filets erin en zet het vuur een beetje
lager.
Bak de filets aan beide kanten ± 4 minuten; draai ze
voorzichtig om.
Breng de groenten nogmaals op smaak en schep ze op
voorverwarmde borden.
Leg de zalmfilets erop en serveer met aardappelen met
peterselie.
Variatie: Vervang de zalm door kabeljauw of roodbaars.
Kooktip 1: Van het tomaten-courgettemengsel kunt u meteen een
grotere hoeveelheid maken en in porties invriezen. Het past
ook goed bij gebakken gevogelte en vlees.
Kooktip 2: Zo stelt u een menu samen: als voorgerecht serveert
u Ardennerham met een kleine salade en als nagerecht een
exotische vruchtencrème van bijvoorbeeld kaki's.
Zalm heeft een hoog gehalte aan vitamine D, dat o.a. een rol
speelt bij de stevigheid van de botten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |