Peper en zout de zalmfilet.
Meng de bloem met de koenjit en haal de zalm door dit
mengsel.
Verhit de olie, bak de zalm snel en kort in de hete olie aan 2
kanten goudgeel en haal de vis uit de pan.
Bak de ui, zonder hem te laten kleuren, voeg de specerijen toe
en bak ze 5 minuten zachtjes mee.
Voeg de gember, de knoflook en wat bloem met koenjit toe, meng
goed en laat alles op laag vuur garen.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en doe er, zo nodig,
wat meer water bij.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus over de zalm en laat in de koelkast minstens 24
uur marineren alvorens het gerecht opnieuw te verwarmen.
U kunt de zalm in plastic verpakt boven een pan met kokend
water gewoon in de magnetron of in een matig hete oven
opwarmen.
Bak voor de samosa de ui, prei, wortel en gember in de olie,
zonder ze te laten kleuren.
Voeg de knoflook, Cajunspecerijen, cayennepeper, sambal en
Spaanse peper toe en meng goed.
Hak de garnalen fijn en voeg ze samen met de citroenrasp en
het citroensap toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg als laatste verse koriander toe.
Verdeel deze vulling over de 4 loempiavelletjes, rol ze op,
smeer het laatste stukje en de uiteinden met eiwit in, plak ze
dicht en bak ze in hete frituurolie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |