Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalm in filodeeg

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 eetl pesto
150 gr roomkaas
8 plakken filodeeg (diepvries)
50 gr boter
4 moten verse zalm 125 gr
peper en zout
½ bakje champignons
50 gr fijne veldsla
citroen

Bereiden

Vier eetl pesto met 150 gr verse roomkaas losklopppen. Acht plakken filodeeg (diepvries) laten ontdooien, 50 gr boter smelten. Elke deegplak royaal met boter bestrijken en per 2 op elkaar leggen. Vier moten verse zalm van elk 125 gr zalm droogdeppen, met peper en zout inwrijven en op het deeg leggen. Een ½ bakje (kastanje) champignons grof hakken en over de vismoten verdelen, evenals de helft van het pestomengsel.
Elke deeglap als een ‘snoepje‘ dichtvouwen en met de resterende gesmolten boter bestrijken. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en in een vrij hete oven (200 gr) in ±15 minuten goudbruin bakken. De pakketjes uit de oven nemen, insnijden en de rest van het pestomengsel erin scheppen.50 gr fijne veldsla over bordjes verdelen en de vispakketjes erop leggen. Met een partje citroen garneren.
Lekker als voorgerecht of warm lunchhapje.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vis in mosterdsaus
Zalmpannenkoek met courgette
Dille-visrolletjes met Rieslingsaus
Viscurry
Waterzooi van kabeljauw

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes