Voorbereiden:
Pers de citroen uit. Zeef het sap.
Controleer de zalmfilet op achtergebleven graatjes.
Trek die er zo nodig met behulp van een pincet uit. Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Bereiden:
Giet een kwart liter water in een koekenpan en breng aan de kook. Leg de visfilet in het hete water en temper de hittebron. De vis wordt tegen de kook aan gehouden. Pocheer de visfilet in ongeveer 10 minuten gaar. Draai de vis na 5 min om. De juiste pocheertijd hangt af van de dikte van de vis. Schep de vis uit de pan en laat uitlekken. Pureer de vis met behulp van een elektrische keukenmachine. Voeg tijdens het pureren de boter toe. Schep dit mengsel in een kom, spatel de gerookte zalm en de créme fraîche erdoor. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Schep de zalmcrème in vier kleine bakjes. Dek de bakjes af met folie en zet ze enkele uren in de koelkast. Strooi vlak voor het opdienen bieslook of dille op de zalm. Serveer bij dit gerecht warme toast of warm stokbrood.
Bereidingstijd: circa 30 minuten.
Tips:
Dit gerecht is ook geschikt als lunchgerecht.
Serveer er een groene salade bij.
Vervang de gerookte zalm en gepocheerde zalm door gestoomde makreelfilet en gepocheerde witvisfilet.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |