Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalm Veronique

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 1/2 dl water
3/4 dl witte wijn
1 kleine ui in ringen
1 gehalveerd teentje knoflook
1 laurierblad
100 gr pitloze witte of blauwe druiven
4 zalmfilets รก 180 gr
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
0,6 dl halfroom
zout en versgemalen peper naar smaak
(1 eetlepel fijngehakte walnoten)
(takjes druiven)

Bereiden

Breng in een grote pan op hoog vuur het water met de wijn, de
ui, de knoflook en de laurier aan de kook.
Temper het vuur en laat de vloeistof afgedekt 5 minuten
trekken.
Halveer intussen de druiven.
Leg de zalm in het kookvocht, breng dit snel aan de kook en
pocheer de vis afgedekt op laag vuur 8-10 minuten, tot het
visvlees gemakkelijk uiteenvalt.
Leg de vis op een schaal en houd hem warm.
Zeef het vocht in een maatbeker.
Smelt in dezelfde pan de boter op halfhoog vuur en roer de
bloem erdoor.
Klop 1 3/4 dl pocheervocht door de roux en breng de saus al
roerend aan de kook.
Roer de druiven en de room erdoor en verwarm de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de saus over de zalm.
Bestrooi het gerecht desgewenst met walnoten en serveer met
takjes druiven.
Serveer direct.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Scholfilet met zalmvulling
Kabeljauw met mosselen in witte wijnvinaigrette
Pittige mosselragout
Gefrituurde inktvisringen uit Portugal
Oosterse mosselen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes