Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Visschotel met croûtons en aïoli

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr koolvisfilet (diepvries)
3 uien
1 teentje knoflook
1 courgette
1 venkelknol (houd wat groen achter)
2 eetlepels olie
1 blik tomaten (850 gr)
1 liter groente- of visbouillon
citroensap

Voor de croûtons:
1 klein stokbrood
3 eetlepels olijfolie
knoflookmayonaise (aïoli)

Bereiden

Laat de koolvisfilet ontdooien en snijd hem in niet te kleine
stukken.
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook en hak hem fijn.
Was de courgette en de venkel, halveer ze in de lengte en
snijd ze in stukjes.
Verhit de olie en bak de uien, knoflook, courgette en venkel
hierin aan.
Laat de tomaten uitlekken en verwijder de steelaanzet.
Breng het uitgelekte vocht met de bouillon aan de kook.
Voeg na 5 minuten de koolvis en de tomaten toe.
Laat nog 5 minuten koken en besprenkel dan met citroensap.
Hak het achtergehouden venkelgroen fijn en strooi het vlak
voor het opdienen over de soep.

Croûtons:
Snijd het stokbrood in 2 cm dikke stukken.
Leg ze op een bakplaat en rooster ze ± 10 minuten in
een matigwarme oven.
Besmeer beide kanten dun met olijfolie, leg ze weer op de
bakplaat en rooster ze nog eens 10 minuten.
Leg in elk bord een geroosterd stukje brood en bestrijk dat
met knoflookmayonaise.
Schep de soep erover serveer en direct.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Forel met mierikswortelvulling
Gegratineerde zalm met tomaten vinaigrette
Zalm uit een potje
Asperges met oesterzwammen en gerookte zalm
Almejas a la Marinera I

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes