Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Viskroketten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 blaadjes gelatine
35 gr boter
35 gr bloem
1/4 liter visbouillon
250 gr kleingesneden gaar visvlees, zonder vel of graat
1 eetlepel room of melk
citroensap
peper, zout
fijngehakte peterselie
1 ei
paneermeel

Bereiden

Week de gelatine in ruim koud water.
Smelt de boter, voeg de bloem droog toe en, al roerend,
langzaam de bouillon.
Vermeng de saus met de uitgeknepen gelatine, het visvlees, de
room, wat citroensap, peper, zout en peterselie.
Strijk de ragoût uit op een bord en laat hem koud
worden.
Vorm met 2 lepels 8 kroketten, wentel die door paneermeel en
vorm ze op tafel bij.
Haal de kroketten door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door
paneermeel.
Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180°C.
Laat ze in een vergiet uitlekken en schik ze op een warme
schaal.
Leg er een toefje verse peterselie bij of bak de peterselie in
het frituurvet en knip er boven de kroketten kleine stukjes
af.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Eierkoeken metgarnalen
Tahoe met garnalen en Chinese paddestoelen
Gefrituurde stokvisbeignets
Schol-garnalen schotel
Gepeperde zeeduivelfilets

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes