Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tournedos van zalm en kabeljauw

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr katenspek
300 gr zalmfilet
300 gr kabeljauwfilet
naar smaak peper en zout
naar smaak boter en zalmeitjes
2 1/2 dl visfumet
1 dl crème fraîche
2 scheuten champagne

Bereiden

Spreid op een werkblad plasticfolie (15 x 15 cm) uit en leg
het katenspek hier dakpansgewijs op.
Snijd de zalm en de kabeljauw in lange repen en leg die om en
om op het spek.
Rom het geheel strak op en leg de rol 1 1/2 uur in de
diepvries.
Laat voor de saus de fumet samen met de crème
fraîche tot de helft inkoken en breng op smaak met peper
en zout.
Snijd de visrol in plakken van ± 4 cm dik en verwijder
het plasticfolie.
Bak de vistournedos in hete boter om en om bruin en laat ze
vervolgens in een op 170°C voorverwarmde oven in 6-7
minuten verder gaar worden.
Breng de saus weer aan de kook en klop haar met een klontje
koude boter met de staafmixer op.
Roer de champagne door de saus.
Leg de tournedos op voorverwarmde borden en schenk de saus
eromheen.
Garneer met zalmeitjes.
Lekker met worteltjes en wilde rijst of tagliatelle.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmforel enpapillotte
Kerrie-garnalentahoe in bladerdeeg
Tahoe-garnalenburgers met veldsla
Gegratineerde tilapiaschotel
Kabeljauwschotel met kruidig korstje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes