Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout en een
scheutje olie gaar.
Giet de past af, laat uitlekken en meng er wat (vers gemalen)
peper door.
Laat intussen de zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes
en verdeel de vis in stukjes.
Snijd de preien in zeer smalle ringen en bak die in een diepe
pan in 3 eetlepels olie zachtjes glazig.
Roer de tomatensaus erdoor, breng het geheel aan de kook en
laat de saus een paar minuten pruttelen.
Verkruimel de verse roomkaas.
Voeg de zalm aan de saus toe en warm alles nog 2 minuten
door.
Doe de spaghetti in een schaal, schep de saus erop en verdeel
er de verse roomkaas en de bieslook over.
Variatie: In plaats van zalm kunt u ook tonijn uit blik
gebruiken.
Verse zalm en zalm uit blik
Verse zalm is van een andere soort dan zalm uit blik. Het
kwaliteitsverschil bij ingeblikte zalm zit hem voornamelijk in
de gebruikte zalmsoort en het deel van de zalm dat is
verwerkt. Staat er 'fancy' op het blik, dan is de zalm in de
beste periode gevangen en is de vis mooi rood of roze,
afhankelijk van de soort. De zalm die in blik is verwerkt, is
van een andere zalmfamilie dan de zalm die vers of gerookt
wordt gegeten.
In blik treffen we de Pacific zalm die afkomstig is uit
Amerikaanse en Canadese wateren. De zalm wordt daar in het
wild gevangen en de twee bekendste soorten zijn pinkzalm en
sockeye zalm (oftewel rode zalm).
De zalm die we vers of gerookt eten, is afkomstig uit de
Atlantische Oceaan. Deze zalm wordt gekweekt in Noorwegen,
Schotland of Ierland.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |