Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Rouget-barbet aubeurre de persil

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 kleine mullen á 200 gr, zeebaars, of zeehaan
100 gr boter
1 flinke bos peterselie
2 stevige uien
citroensap
peper, zout
knoflook
olijfolie

Bereiden

Maak de vis schoon en neem de filets van de graat.
Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd de helft
ragfijn.
Roer de boter romig en voeg er zeer geleidelijk wat
citroensap, de fijngehakte peterselie, peper, zout en wat
knoflook aan toe.
Snijd de uien in dunne ringen.
Verdeel de peterselieboter over 2 vuurvaste borden, leg de met
peper en zout ingewreven visfilets erop en laat de vis in 1-2
minuten in een zeer hete oven nèt gaar worden.
Bak de peterselie ± 10 seconden in de hete
olijfolie.
Haal de uiringen door bloem en bak ze in hete olie snel
krokant.
Garneer de borden met de peterselie en de uiringen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse witte heilbot uit de wok
Preischotel met tonijn
Gebakken kabeljauwmoten met spinazie en krokante kaaskoekjes metvenkelzaadjes
Rode poon op een groentebedje
Tarbot met mousselinesaus en venkel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes