Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roodbaarsfilet met broccoli en oude kaassaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 roodbaarsfilets (± 300 gr)
1 kleine ui
75 gr magere ontbijtspekblokjes
1/8 liter slagroom
1 visbouillontablet
1 mespunt cayennepeper
300 gr broccoliroosjes
75 gr geraspte oude kaas
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiden

Pel en snipper de ui.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag
zachtjes uit.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak het geheel op laag vuur nog
3 minuten.
Voeg de slagroom aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel
aan de kook en laat de saus, onder af en toe roeren, op hoog
vuur 3 minuten koken.
Voeg de cayennepeper en de kaas toe, roer even om en neem de
saus van het vuur.
Breng intussen 1/2 liter water met de visbouillontablet aan de
kook,en voeg de broccoli aan de bouillon toe.
Voeg, als de broccoli 2 minuten heeft gekookt, de
roodbaarsfilet toe en laat deze op laag vuur in ± 4
minuten met de broccoli gaar worden.
Schep de roodbaarsfilet en de broccoli uit de bouillon op 2
warme borden, schep de warme saus erop en strooi de peterselie
erover.
Lekker met gekookte pasta.

Variatie: U kunt de roodbaars door kabeljauw vervangen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse witte heilbot op z’n Frans
Truit du four(Forel uit de oven)
Pakketjes met forel en venkel
Risotto met garnalen en tomaat
Zalmmoot met groente en creme fraiche

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes