Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Romige mosselschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 dl Pineau de Charente (of droge witte wijn)
1 takje tijm
1 verkruimeld laurierblaadje
6 fijngehakte takjes peterselie
2 kg schoongemaakte mosselen
3 gesnipperde sjalotjes
25 gr boter
1 theelepel kerrie (of saffraan)
cayennepeper
2 1/2 dl crème fraîche
2 eidooiers

Bereiden

Breng de wijn met de tijmblaadjes, laurier en peterselie op
hoog vuur aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze al
omschuddend ± 6 minuten tot alle schelpen open
zijn.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
Laat het kookvocht tot de helft inkoken en zeef het dan.
Fruit de sjalotjes ± 2 minuten in de boter.
Voeg het mosselvocht toe, breng het aan de kook, laat ±
1 minuut doorkoken en zeef het boven een grote pan.
Voeg de kerrie, een snufje cayennepeper en 100 gr crème
fraîche toe en laat ± 1 minuut doorkoken.
Klop de eidooiers met de rest van de crème
fraîche los, voeg 2 eetlepels van de hete vloeistof toe
en schenk het mengsel terug in de grote pan.
Voeg de mosselen toe en verwarm alles omscheppend ± 1
minuut door en door (laat niet koken).
Verdeel de mosselen met de saus over 4 borden en serveer er
stokbrood en een gemengde salade bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Eikenbladsla met tarbot
Mangoet ikan
Roodbaarsfilet (Sébaste) Oriental (4 pers)
Nieuw-Zeelandse tongfilets
Roodbaars met tomaten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes