Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pasta van gerookte zalm en basilicum-roomsaus (10 pers)

Aantal personen: 10

Ingrediënten

verse pasta
1 l room
750 gram gerookte zalm
1 bos verse basilicum (evt. croutons

Bereiden

Tagliatelle de saumon fume au creme basilic (10 pers)

1.Maak pasta volgens receptuur of gebruik "fabrieks" pasta.

2.Pluk de blaadjes basilicum en kneus de stelen.

3.Kook de room, samen met de stelen, in tot 6 dl.

4.Snijd de blaadjes chiffonade (= ragfijn).

5.Verwijder alle ongerechtigheden van de zalm en snijd en juliënne.

6.Rasp de Parmesan en verdeel over een aantal bakjes.

7.Kook pasta volgens receptuur.

8.Voeg de zalm aan de hete saus toe en laat het vooral niet te gaar worden.

Dresseren:

9.Schik een bergje pasta op een warm bord.

10.Saus en zalm eroverheen draperen.

11.Garneren met bsasilicum chiffonade en eventueel wat croutons (= blokjes witbrood met wat knoflook bestreken en goudgeel gebakken in olijfolie).

12.Naar wens Parmesan toevoegen.

Let op:

13.Gerecht moet warm geserveerd worden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gemarineerde tonijn met waterkastanjes
Kabeljauwschotel
Ananas salsa
Gepeperde zeeduivelfilets
Saltimbocca van zeeduivel met paprika

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes