Tagliatelle de saumon fume au creme basilic (10 pers)
1.Maak pasta volgens receptuur of gebruik "fabrieks" pasta.
2.Pluk de blaadjes basilicum en kneus de stelen.
3.Kook de room, samen met de stelen, in tot 6 dl.
4.Snijd de blaadjes chiffonade (= ragfijn).
5.Verwijder alle ongerechtigheden van de zalm en snijd en juliënne.
6.Rasp de Parmesan en verdeel over een aantal bakjes.
7.Kook pasta volgens receptuur.
8.Voeg de zalm aan de hete saus toe en laat het vooral niet te gaar worden.
Dresseren:
9.Schik een bergje pasta op een warm bord.
10.Saus en zalm eroverheen draperen.
11.Garneren met bsasilicum chiffonade en eventueel wat croutons (= blokjes witbrood met wat knoflook bestreken en goudgeel gebakken in olijfolie).
12.Naar wens Parmesan toevoegen.
Let op:
13.Gerecht moet warm geserveerd worden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |