Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 8-10
minuten
beetgaar.
Snijd de aardappelen in plakjes, voeg ze na 4 minuten aan de
sperziebonen
toe en kook ze nog 4-6 minuten mee.
Snijd de paling in ruitjes van 3 cm en de paprika in
repen.
Pers de citroen uit en klop een dressing van 2 eetlepels
citroensap, de
mosterd, de olijfolie en naar smaak zout en peper.
Giet de sperziebonen en aardappelplakjes af, spoel ze in een
zeef onder koud
stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Schep de sperziebonen, de aardappelplakjes, de paprika, de
bieslook, de
olijven en de kappertjes door de dressing en schep er ook de
rucola en de
helft van de paling luchtig door.
Verdeel de salade over diepe borden en leg de rest van de
palingruitjes erop.
Lekker met bruine bolletjes.
Tip:
Vervang de rucola door een flinke bos basilicum en scheur de
blaadjes in
grove stukken.
Vervang de kappertjes door Amsterdamse uien of augurk.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |