Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Paling in het groen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1200 gr schoongemaakte, gewassen, gedroogde en in moten
gesneden duimdikke stoofpaling
75 gr boter
35 gr zuring
35 gr spinazie
25 gr selderij
25 gr kervel
15 gr dragon
35 gr peterselie
1 tak lavas
1 takje salie
2 gesnipperde sjalotten
2 fijngesneden tenen knoflook
het sap van 1 citron vert
2 eidooiers
3 dl droge witte wijn
zout, peper

Bereiden

Was, droog en snijd alle groenten en kruiden.
Bestrooi de paling met peper en zout en zet ze 1 uur koel
weg.
Smelt de boter in een braadpan en fruit de sjalot en de
knoflook hierin.
Voeg de moeten paling toe en laat bak ze rondom even mee.
Voeg de kruiden en de groenten toe en laat ze slinken.
Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat alles 15 minuten
sudderen.
Schep de paling uit de pan en pureer het mengsel in de pan met
de staafmixer.
Klop de eidooiers los en roer ze met de staafmixer door de
saus.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap en laat de saus
op zacht vuur binden.
doe de paling terug in de saus en laat ze goed warm worden,
maar vooral niet meer koken.
De saus moet goed gebonden zijn; bind haar eventueel bij met
wat aardappelmeel.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mesclun met haring en rozendressing
Kabeljauw 'tapenade'
Gegratineerde kabeljauw
Pasta van gerookte zalm en basilicum-roomsaus (10 pers)
Traditioneel bereide Noorse witte heilbot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes