Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oosterse gamba's

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8-12 grote garnalen (diepvries)
2 eetlepels citroensap
2 losgeroerde eiwitten
4 eetlepels maïzena
1 mespuntje knoflookpoeder
1 mespuntje djahé
2 dl (arachide)olie

Bereiden

Laat de garnalen in de koelkast ontdooien en spoel ze onder
koud stromend water af.
Pel de garnalenstaarten en snijd ze aan de onderzijde in de
lengte door.
Verwijder het zwarte darmkanaaltje en neem eventueel ook
andere ongerechtigheden weg.
Besprenkel de garnalen daarna met citroensap en laat ze 10
minuten liggen.
Maak intussen een beslagje van 6 eetlepels water, de eiwitten,
de maïzena,
het knoflookpoeder en de djahé.
Verhit de olie in een wadjan en wacht tot er een blauwe walm
af komt.
Dompel de garnalen even onder in het beslag.
Bak ze, niet meer dan 2 tegelijk, goudbruin en laat ze op
keukenpapier uitlekken.
Geef de garnalen bij een uitgebreide rijsttafel of bij een
gerecht met rijst of mie uit de Chinese keuken.
Geef er partjes citroen bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Preischotel met tonijn
Gestoofde kabeljauw met grapefruit
Aïoli schotel
Scholfilet met garnalen
Rad Na met Noorse zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes