Noorse zalm Nuehng Ma-nao (4 porties)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
400 g Noorse zalmfilets
6 teentjes gestoomde knoflook
2 el fijngehakte knoflook
1 el fijngehakte lente-uitjes
1 kleine Spaanse peper
2 el vissaus
1 el (palm)suiker
2 el limoensap
2 limoenen
Bereiden
- Zalm in dunne plakjes snijden.
- Zalm oprollen tot een roosvorm en vastzetten met een prikker.
- 3-4 minuten pocheren in water met limoensap.
- Zalm op warm bord leggen en garnerene met gestoomde teentjes knoflook en limoenschijfjes.
- De gehakte knoflook vermengen met de in plakjes gesneden pepers.
- Op smaak brengen met vissaus, limoensap en (palm)suiker.
- Dressing over de lauwwarme zalmrozen schenken.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gerookte zalm met bleekselderij en champignons
Kabeljauwschotel met tomaten-yoghurtsaus
Palingsalade
Lasagne met vis
Gebakken paling met sjalotjes, bleekselderij en Bush Amber