Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 g Noorse zalm
2 eieren
2 plakjes citroen
1/2 kopje bloem, slaolie, zout,
white peper
Marinade
2 el witte wijn
1 el gehakte ui
1 el citroensap
Azijnsojasaus
3 el runderbouillon
1 el sojasaus
1 el citroensap

Bereiden


  1. De Noorse zalm in rechthoekjes snijden van 4-5 cm en ongeveer een 0,5 cm dik.
  2. Marineren met witte wijn, gehakte ui en citroensap en wegzetten.
  3. De gemarineerde Noorse zalm op smaak brengen met zout en peper.
  4. De eieren goed loskloppen.
  5. De Noorse zalm door de bloem en de losgeklopte eieren halen.
  6. De zalm sauteren tot ze goudbruin is.
  7. De azijnsojasaus maken door runderbouillon, sojasaus en citroensap te vermengen.
  8. De gesauteerde Noorse zalm serveren met de azijnsojasaus.

Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Casserole van venkel met kabeljauw.
Zoetzureschol
Gekookte mosselen in pikante saus
Kabeljauw met kruidenboter
Gepocheerde forel met bieslooksaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes