Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
300 g Noorse zalm
2 eieren
2 plakjes citroen
1/2 kopje bloem, slaolie, zout,
white peper
Marinade
2 el witte wijn
1 el gehakte ui
1 el citroensap
Azijnsojasaus
3 el runderbouillon
1 el sojasaus
1 el citroensap
Bereiden
- De Noorse zalm in rechthoekjes snijden van 4-5 cm en ongeveer een 0,5 cm dik.
- Marineren met witte wijn, gehakte ui en citroensap en wegzetten.
- De gemarineerde Noorse zalm op smaak brengen met zout en peper.
- De eieren goed loskloppen.
- De Noorse zalm door de bloem en de losgeklopte eieren halen.
- De zalm sauteren tot ze goudbruin is.
- De azijnsojasaus maken door runderbouillon, sojasaus en citroensap te vermengen.
- De gesauteerde Noorse zalm serveren met de azijnsojasaus.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Saltimbocca van zeeduivel met paprika
Aardappelvisragout (magnetronrecept)
Griet in bier
Scholfilet in rode uien-wijnsaus
Lauwe schotse zalm met gebakken asperges