Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Noorse witte heilbot op z’n Italiaans

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 filets van 180 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
Peper uit de molen
Olijfolie
Knoflook, fijngesneden
Verse groene kruiden zoals salie of basilicum

Bereiden


  1. Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
  2. Dep ze droog met keukenpapier.
  3. Wrijf de vis in met een mengsel van peper, olie, knoflook en kruiden.
  4. Grill de vis 3 – 5 minuten aan elke kant op een matig vuur.
  5. Bestrijk de vis tijdens het grillen nog een keer met olie en groene kruiden.


Tip: Eet bij de vis een salade van rucola en tomaten en nieuwe aardappeltjes met een beetje pesto.

Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tarbot met mousselinesaus en venkel
Zalm-garnalentoffees
Brandade van kabeljauw en champignons, met een schuimigesaus
Scholrolletjes met mosterdsaus
Almejas a la Marinera I

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes