Noorse witte heilbot op z’n Aziatisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets 120 g Noorse witte heilbot
500 g (zee)zout
500 g suiker
2,5 el vijfkruiden mix (bijvoorbeeld peper, anijs, koriander, kruidnagel en venkel)
Bereiden
- Pak de vis in het zout-suiker mengsel en laat ze minimaal 3 uur bij kamertemperatuur marineren.
- Wrijf het zout-suiker mengsel er af en zet de vis minimaal 6 uur in de koelkast.
- Dep de vis droog met keukenpapier.
- Bestrooi de vis rondom met het 5 kruidenmengsel.
- Verhit olie in een pan en bak de vis snel aan beide kanten lichtbruin.
- Snij elke filet in 3 stukjes en steek ze aan een saté pen.
Tip: Eet er een ‘salade’ bij van bami, mihoen of noedels en in sesamolie gewokte groenten met wat chilisaus er door gemengd.
Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Noorse zalm Nuehng Ma-nao (4 porties)
sey Krabcakes
Roodbaarsfilet met broccoli en oude kaassaus
Kabeljauwfilet met verse kruiden en witte wijn
Cajun visfrietjes