Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Noorse witte heilbot op z’n Aziatisch

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 filets 120 g Noorse witte heilbot
500 g (zee)zout
500 g suiker
2,5 el vijfkruiden mix (bijvoorbeeld peper, anijs, koriander, kruidnagel en venkel)

Bereiden


  1. Pak de vis in het zout-suiker mengsel en laat ze minimaal 3 uur bij kamertemperatuur marineren.
  2. Wrijf het zout-suiker mengsel er af en zet de vis minimaal 6 uur in de koelkast.
  3. Dep de vis droog met keukenpapier.
  4. Bestrooi de vis rondom met het 5 kruidenmengsel.
  5. Verhit olie in een pan en bak de vis snel aan beide kanten lichtbruin.
  6. Snij elke filet in 3 stukjes en steek ze aan een saté pen.

Tip: Eet er een ‘salade’ bij van bami, mihoen of noedels en in sesamolie gewokte groenten met wat chilisaus er door gemengd.

Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse zalm Nuehng Ma-nao (4 porties)
sey Krabcakes
Roodbaarsfilet met broccoli en oude kaassaus
Kabeljauwfilet met verse kruiden en witte wijn
Cajun visfrietjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes