Noorse witte heilbot met een dakje van groene kruiden
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets van ongeveer 180 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
Voor het groene kruiden dakje:
2 el peterselie
1 el basilicum
50 g paneermeel of broodkruim
Voor de tomatencompote:
2 fijngesneden sjalotjes
2 fijngesneden knoflookteentjes
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
1 dl witte wijn
400 g gepelde tomaten (bijv. uit blik of pak)
1 el fijngesneden basilicum
2 tl bruine suiker
zout en peper
Bereiden
- Begin met de tomatencompote.
- Verhit de tomatenpuree in een beetje olijfolie, samen met de sjalotjes en de knoflook.
- Voeg de witte wijn toe en laat het tot de helft inkoken.
- Voeg de tomaten toe en laat het inkoken tot een dikke pasta.
- Duw de pasta door een fijne zeef.
- Voeg zout, peper, suiker en verse basilicum toe.
- Laat het afkoelen.
- Leg de Noorse witte heilbot 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep de vis droog met keukenpapier.
- Verwijder intussen de steeltjes van de peterselie en de basilicum en spoel ze kort af.
- Maak de kruiden fijn in een foodprocessor of blender samen met het paneermeel of het broodkruim tot er een lichte groene pasta ontstaat.
- Leg de heilbot filets in een ovenschaal.
- Strijk op de vis eerst een laagje tomatencompote en daarboven op de groene kruidenpasta.
- Zet de vis 8 – 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Tip: Eet er gebakken champignons of cantharellen bij.
Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Garnalen-cocktail
Gevulde gegratineerde pannenkoekjes
Zeeuwse mosselschotel met drie sausjes
Zalm met basilicum-mosterdroom
Zeevruchtenrisotto