Eet de mosselen zo uit de pan; zet er een schaal bij voor de
lege schelpen.
Lekker erbij is een mayonaise-yoghurtsaus met knoflook en
uitjes.
U kunt er ook andere sausjes met verschillende smaken bij
maken.
Als u mosterd en azijn door elkaar roert en daaraan wat peper
toevoegt, heeft u een lekkere dipsaus.
Serveer de mosselen met stokbrood of frieten en een salade.
Mocht u mosselen overhouden, dan kunt u de volgende dag de
resterende
exemplaren van hun schelp ontdoen en ze in een koekenpan
bakken met:
a) roomboter en een teentje knoflook voor Hollandse gebakken
mosselen of
b) olijfolie, oregano, rozemarijn en minstens 2 tenen knoflook
voor mediterrane gebakken mosselen.
Mosselpan
Een echte mosselpan heeft een 'pannetje' als deksel. Daardoor
kunt u de mosselen makkelijk omschudden. Bovendien dient de
dekselpan bij het serveren als verzamelplaats voor lege
schelpen. Heeft u geen mosselpan, maar wel een ruime kook- of
soeppan, dan kunt u deze natuurlijk prima gebruiken. De
mosselen dan omleggen met een schuimspaan en voor de lege
schelpen een andere schaal op tafel zetten!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |