Met honing geglaceerde citroenzalm
Aantal personen: 4
Ingrediënten
200 g Noorse zalm
15 g zout
5 g suiker
20 g honing
30 g citroensap
20 g aardappelmeel
150 g broodkruim
3 eieren
80 g zoete meloen, in blokjes gesneden
5 g witte azijn
3 g gemalen peper
citroenrasp
Bereiden
- De Noorse zalm in reepjes snijden, zout, peper, citroensap toevoegen en 10 minuten laten staan.
- De zalmreepjes achtereenvolgens door zetmeel, ei en broodkruim halen.
- Een wok verwarmen, wat water erin doen en suiker, honing, citroensap en witte azijn toevoegen om een saus te maken.
- Olie in een verwarmde wok doen en wanneer de olie matig warm is de zalmreepjes frituren tot ze diep bruin van kleur zijn, uit de wok nemen
en op een bord leggen.
- De saus er overheen schenken, de blokjes zoete meloen er bovenop leggen.
- Garneren met wat citroenrasp.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Aspergepuree met zalmkaviaar
Gebakken zeebaars met langoustines
Zarzuela III
Oosterse gamba's
Gefrituurde kabeljauw met pikante bieslook-yoghurtsaus