1.De ingredienten voor de dressing (olijf- en amandelolie, azijn, honing, citroensap, rozenesprit, zout en cayennepeper) loskloppen.
2.De salade schoon maken, wassen en in stukken verdelen.
3.In de slacentrifuge droog maken.
4.De tomaat onderdompelen in kokend water, door midden snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
5.De haringfilets los snijden van de staartgraat en op eventuele graatjes controleren.
6.Het sjalotje hakken.
7.De salade (mesclun is niets anders dan een deftig woord voor gemengde salade) door de dressing scheppen en over 4 borden verdelen.
8.De haringfilets op de salade leggen.
9.Rond de salade de tomaatblokjes, sjalot en geknipte kruiden strooien.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |