Boen 1 limoen schoon.
Rasp de schil van deze limoen en pers beide limoenen uit.
Hak de prei, de koriander (ook de steeltjes) en de knoflook
fijn.
Verhit de olie in een grote diepe pan en bak de prei met de
knoflook en
de geraspte limoenschil hierin op hoog vuur 3 minuten.
Voeg de wijn, het limoensap, de helft van de koriander en 2 kg
mosselen aan de grote pan toe.
Leg het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook
de mosselen 5-8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn.
Strooi wat koriander, een snufje zout en wat peper over de
mosselen en schud de pan nog even op.
Schep de mosselen in een schaal en kook de rest van de
mosselen in het
kookvocht ook gaar, terwijl de andere mosselen worden
gegeten.
Lekker met warm ciabattabrood en een tomatensalade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |