Makreel met kruisbessen (voor 4 personen)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
225 g rode of groene kruisbessen
15 g boter
4 schoongemaakte verse (kleine) makrelen
zout en peper
citroensap naar smaak; 1 eiwit, geklopt
eventueel honing en/of fijngehakte munt
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 125°C.
- Verwijder steekjes en stekeltjes van de bessen.
- Smelt de boter in een ovenbestendige lage pan, voeg de bessen toe.
- Plaat een deksel op de pan smoor de bessen op laag vuur.
- Laat de bessen 3-5 minuten pruttelen, plaats de pan 20-30 minuten in de oven.
- Bestrooi de vis van binnen en buiten met zout, peper en citroensap.
- Maak 3-4 diagonale sneetjes aan beide zijden van vis.
- Gril de vis 15-20 minuten tot het visvlees gaar is.
- Pureer en zeef de kruisbessen.
- Klop het eiwit erdoor en verwarm de puree langzaam. (Voeg desgewenst likje honing en/of fijngehakte munt toe.)
- Dresseer de vis op verwarmde borden met een lepel kruisbespuree ernaast.
- Lekker met nieuwe aardappeltjes.
Recept van Alma Huisken in het AD
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots verts enaardappel
Witte wijnsaus bij vis
Sprotjes met aardappel en gefrituurde schorseneren
Zalm in zoutkorst
Gevulde sardines uit de oven