Lotus-zalmpasteitje
Aantal personen: 4
Ingrediënten
50 g Noorse zalmfilet
300 g lotuswortel
50 g varkensvet
30 g waterkastanjes
10 g koriander
10 g zout
5 g gemalen peper
3 eieren
50 g aardappelmeel
500 g broodkruim
10 g gedroogde garnalen
3 g vitriool
Bereiden
- Maak een vulling door de Noorse zalm, varkensvet, waterkastanjes, koriander en gedroogde garnalen fijn te hakken en goed te vermengen met ei en aardappelmeel.
- De lotuswortel in plakjes snijden en 10 minuten in vitrioolwater laten weken.
- De geweekte stukjes lotuswortel met wat aardappelmeel bestrooien en ze vullen met de zalmvulling.
- Het lotuspasteitje achtereenvolgens door de aardappelmeel, ei en broodkruim halen.
- In een wok de olie verwarmen tot deze matig warm is en het lotuspasteitje frituren tot het
diepbruin van kleur is.
- Het pasteitje is krokant van buiten en
zacht van binnen.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Romige garnalencocktail
Gegrilde heilbot
Gegratineerde zalmforel met witlof
Gegrilde tongfilets met Italiaans gekruide groenten
Gestoofde kabeljauwschotel met Spaanse wijn