Laat de lasagnevellen één voor één
in een pan met ruim kokend water glijden; kook ze ± 3
minuten, schep ze uit de pan en leg ze op een theedoek.
Breng in een pan ± 1 liter water met de citroen, het
laurierblaadje en de peperkorrels aan de kook en voeg
vervolgens de kabeljauw toe.
Kook de vis in 5-10 minuten gaar (diepvriesvis in ± 15
minuten); schep de vis uit de pan en laat deze uitlekken.
Maak de krab schoon en laat ook die uitlekken.
Kruis de tomaten in, dompel ze onder in kokend water en ontvel
ze.
Smelt in een pan ± 25 gr boter.
Snijd 4 tomaten in stukjes en kook die met de wijn of vermout
zachtjes 10 minuten.
Snijd nu de kabeljauw in stukjes en knip de dille fijn.
Roer de kappertjes en de slagroom door het tomaatmengsel, voeg
de kabeljauw toe en warm het geheel 5 minuten goed door.
Neem de pan van het vuur, schep er de krab, de garnalen en 1
eetlepel dille door en breng het geheel op smaak met peper en
zout.
Breng ook de crème fraîche op smaak met peper en
zout.
Vet een ovenschotel (inh. 2 liter) royaal met boter in, bedek
de bodem met 3 lasagnevellen en bestrijk die met 1/4 deel van
de crème fraîche en 1/4 deel van het
vis-tomaatmengsel.
Herhaal dit 3 keer en eindig met het vis-tomaatmengsel.
Snijd de overige tomaten in stukjes en verdeel die samen met
de rest van de in stukjes gesneden boter over het
vis-tomaatmengsel.
Bestrooi het geheel met peper en zout.
Zet de schotel in het midden van een op 200°C
voorverwarmde oven en laat de lasagne in ± 30 minuten
gaar worden.
Garneer de lasagneschotel met de rest van de dille.
Zet de schotel daarna nog 5 minuten in de uitgeschakelde oven
terug.
Dien op met bijvoorbeeld spinaziesalade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |