Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kruidigevisschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

30 gr boter
1 eetlepel fijngehakte ui
2 eetlepels bloem
6 flinke ontvelde en in stukken gesneden tomaten
2 eetlepels fijngehakte groene paprika
1 theelepel zout
een snufje cayennepeper
een snufje mosterdpoeder
2 kopjes gekookte rijst
500-700 gr visfilet
het sap van 1/2 citroen
fijngehakte peterselie

Bereiden

Smelt de boter in een pannetje en fruit de stukjes ui hierin
glazig.
Voeg de bloem erbij en roer alles goed door elkaar.
Doe er vervolgens de stukken tomaat, de paprika en de kruiden
bij, breng het geheel al roerend aan de kook en laat het
mengsel 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
Leg de gekookte rijst in een grote laag op de bodem van een
ingevette ovenschaal en leg de visfilets erop.
Besprenkel de filets met citroensap en overdek ze vervolgens
met het tomatenmengsel.
Zet de schaal 35-40 minuten in een matig warme oven van
170-190°C tot de vis gaar is.
Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie en dien het
zeer warm op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met mosselen in witte wijnvinaigrette
Scholfilets
Krabbestoofpotje uit Bergen op Zoom
Saté van makreel
haring in mosterdsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes