Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kruidige ovenschotel met mosselen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
1 fijngesneden ui
2 geperste teentjes knoflook
250 gr rijst
3 ontvelde tomaten in partjes
2 eetlepels pesto
zout, peper
1 1/2 dl kippenbouillon (van tablet)
400 gr gekookte mosselen
3 eetlepels paneermeel
5 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie en basilicum)
60 gr geraspte licht belegen kaas
een ovenvaste schaal met deksel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de olie en bak de ui 5 minuten.
Roer er de knoflook, rijst, tomaten, pesto, zout en peper door
en bak ze 5 minuten mee.
Schenk de bouillon erover en doe het mengsel over in een
ovenschaal.
Dek de schaal af (met deksel of aluminiumfolie) en bak het
gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
Neem de schaal uit de oven en verdeel er de mosselen over.
Meng het paneermeel, de peterselie, de basilicum en de kaas en
strooi die over de mosselen.
Bak het gerecht zonder deksel nog 10-15 minuten in de oven tot
de kruidige laag mooi krokant is geworden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cajun visfilets (magnetron recept)
Kabeljauwschotel met ananas en amandel
Gestoofde kabeljauwschotel met Spaanse wijn
St-Jacobsschelpen in pepersaus
Noorse witte heilbot met een dakje van groene kruiden

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes