Laat de scampi ontdooien.
Kook de aardappeltjes in de schil gaar, laat ze wat afkoelen
en pel ze.
Maak de wortelen en de uitjes schoon en snijd ze in fijne
staafjes.
Blancheer de groenten 2-3 minuten in licht gezouten water.
Laat ze in koud water schrikken en laat ze goed uitlekken.
Bak de helft van de aardappeltjes in de hete olie aan, strooi
er het kerriepoeder bij en schep goed om tot de aroma's
vrijkomen.
Blus met de groentebouillon en het sinaasappelsap, voeg er de
gepelde en geplette knoflook aan toe en laat, afgedekt, 10
minuten zacht koken.
Pureer de soep en leng haar aan met de slagroom.
Breng op smaak met het citroensap, een snufje suiker en peper
en zout.
Breng de soep weer tot tegen de kook aan en doe er de rest van
de aardappelen, de groenten en de scampi bij.
Verwarm het gerecht tot de scampi gaar zijn.
Garneer met gehakte verse koriander.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |