Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwhaasje omwikkeld met bacon

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

4 kabeljauwhaasjes a 125-150 gr
8 plakjes bacon
1 bosje bosuitjes
2 rode paprika’s
150 gr peultjes
6 worteltjes
1 stuikje paksoi
stukje verse gember, 1 ½ cm
4-6 eetl. gembersiroop
50 ml sojasaus
olie om te bakken

Bereiden

Snij de kabeljauwhaasje in de lengte een stukje in en stop er een vulling in die je ook als roerbakgroenten gebruikt, deze keer een stukje bosui ( zie foto)
Leg twee plakje bacon achter elkaar op de aanrecht en leg daar het kabeljauwhaasje op. Omwikkel de bacon om de vis en bind het vast met keukentouw of een cocktailprikker.

Snij de bosuitjes in stukjes, de paprika’s in reepjes.
Maak de peultjes schoon.
Schraap de worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Snij de paksoi in stukjes, leg het blad van de paksoi even apart.
Schil het stukje gember en hak het fijn.

Bak de kabeljauwhaasje op een zacht vuurtje gaar in ongeveer 7-10 minuutjes.

Roerbak de bosuitjes, paprika, worteltjes, paksoi en de fijngesneden gember.
Voeg als het bijna beetgaar is de peultjes en het blad van de paksoi toe.
Roerbak tot het blad van de paksoi geslonken is.

Roer door de wokgroenten de sojasaus en gembersiroop.

Schep de gewokte groenten op voorverwarmde borden en leg de kabeljauwhaasjes op de groenten.

Serveertip: lekker met rijst.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde mosselen
Gevulde gegratineerde pannenkoekjes
Witte wijnsaus bij vis
Wijting in t groen
Gebakken vis met aardappelen en tomatensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes