Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwfilet in een paprika-saffraansaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 rode paprika's
2 dl visfond
25 gr boter
1 eetlepel rode wijnazijn
250 gr kabeljauwfilet
2 eetlepels olijfolie
zout, peper
tijm
1 zakje saffraan
3 takjes verse peterselie
aluminiumfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Grill de paprika's tot het vel zwart is geblakerd.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Breng de visfond met de saffraan aan de kook en laat het
geheel 10 minuten inkoken.
Snijd de paprika's in 2 stukken en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika's in kleine stukjes en vermeng die in een kom
met 1 eetlepel olie en de azijn.
Bestrijk 2 stukken aluminiumfolie met olie en verdeel de vis
erover.
Druppel de resterende eetlepel olie op de vis en strooi er het
zout, de peper en de tijm over.
Vouw het aluminiumfolie dicht en laat de pakketjes in het
midden van de oven in ± 15 minuten garen.
Snipper intussen de peterselie en breng de visfond met de
paprika aan de kook.
Laat dit onafgedekt ± 5 minuten inkoken En breng het
verder op smaak met peper en zout.
Neem de fond van het vuur en bind de rest van de fond door
kleine klontjes koude boter toe te voegen.
Haal de vis uit de oven, leg hem midden op een voorverwarmd
bord en schep de paprikasaus eromheen.
Strooi de peterselie erover.
Serveer met groene tagliatelle en veldsla.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmsauce
Gekooktestrandschelpen ui Portugal
Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)
Zoetzureschol
Dille-mosterdsaus
gebakken zalmmoot met komkommer-yoghurtsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes