Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw-groente schotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

olijfolie
500 gr kabeljauwfilet
citroensap
1 flesje witte kookwijn
zeezout
verse of diepvries dille
2-3 middelgrote rijpe trostomaten
1/2 courgette
2-3 kleine uitjes
1-2 citroenen
peper
een ingevette rechthoekige lage ovenschaal

Bereiden

Vet de ovenschaal dun met olie in.
Dep de filets droog, besprenkel elke filet aan beide kanten
met citroensap en 1-2 eetlepels kookwijn, bestrooi ze elk met
wat (versgemalen) zeezout en 1-2 eetlepels dillegroen, leg ze
in de ovenschaal en zet ze 30 minuten koel weg om te
marineren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de tomaten, de courgette, de uitjes en de citroenen in
dunne plakjes en schik die afwisselend en dakpansgewijs over
de vis.
Strooi er nog wat dillegroen over, sprenkel er 1 dl witte
kookwijn over en maal er wat zeezout en peper over.
Bak de vis in 40 minuten in het midden van de oven gaar.
Lekker met dikke frieten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse witte heilbot met een dakje van groene kruiden
Gepaneerde mosselen
Pasteis debacalhau
Forellen Vieux Strassbourg
Gestoomde zalmfilets met vlierbloesem

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes